Turqia dhe Izraeli, cili nga këto dy shtete e ka ushtrinë më të fuqishme? (Foto+Video)

Forca ushtarake, ekonomike etj, e shteteve të ndryshme, është bërë shpesh objekt trajtimi në artikuj të ndryshëm. Turqia dhe Israeli, nuk u kanë shpëtuar këtyre krahasimeve. Dy ndër vendet me më së shumti ndikim në lindjen e mesme dhe jo vetëm, shpesh janë përplasur në rrafshin diplomatik, shkruan Kosova Post.

Artikuj të ndryshëm, nga më sipërfaqësorët e deri tek studimet serioze, hasen shpesh nëpër internet. Turqia dhe Izraeli shpesh rangohen në dhjetëshen e shteteve më të fuqishme ushtarake, në nivelin botëror.

Sajti i njohur Globalfirepower për shembull, ka renditur ushtrinë turke në vendin e 11 për sa i përket forcës ushtarake. Ajo e Izraelit, ndërkaq, renditet në vendin e 20-të.

Forca ushtarake, ekonomike etj, e shteteve të ndryshme, është bërë shpesh objekt trajtimi në artikuj të ndryshëm. Turqia dhe Israeli, nuk u kanë shpëtuar këtyre krahasimeve. Dy ndër vendet me më së shumti ndikim në lindjen e mesme dhe jo vetëm, shpesh janë përplasur në rrafshin diplomatik, shkruan Kosova Post.

Artikuj të ndryshëm, nga më sipërfaqësorët e deri tek studimet serioze, hasen shpesh nëpër internet. Turqia dhe Izraeli shpesh rangohen në dhjetëshen e shteteve më të fuqishme ushtarake, në nivelin botëror.

Sajti i njohur Globalfirepower për shembull, ka renditur ushtrinë turke në vendin e 11 për sa i përket forcës ushtarake. Ajo e Izraelit, ndërkaq, renditet në vendin e 20-të.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *