Kryetari i Graçanicës: Emblema e UÇK-së në hyrje të komunës është frikë për sigurinë tonë

Kryetari i Komunës së Graçanicës, Srgjan Popoviq e ka cilësuar si provokim vendosjen e një stende të madhe me emblemë të UÇK-së në hyrje të kësaj komune.

Sipas Popoviq  ky veprim e ka shqetësuar popullatën dhe se qeverisja lokale do të mbajë takime me institucionet kompetente të ngarkuara me ruajtjen e sigurisë dhe sigurisë. Popoviq i tha Informer, se në një kohë kur e gjithë bota po lufton për të ruajtur shëndetin e njerëzimit, “frikësimi i popullit serb në Kosovë nuk po ndalet”.

“Kush guxoi të vendoste një provokim të tillë në hyrje të një prej komunave më të mëdha serbe? Duhet të hetohet. Një shqetësim i veçantë është fakti që paneli u vendos vetëm disa dhjetëra metra nga shtëpitë e disa familjeve serbe që mbetën në qytetin minierave të Ksihnicës. Edhe pa këtë ngjarje, ata janë të ekspozuar ndaj frikës së vazhdueshme për sigurinë e tyre”, ka thënë Popoviq

Ai u bëri thirrje banorëve të Graçanicës që të tregojnë përmbajtje dhe bashkësisë ndërkombëtare që ta mbrojë popullin serb.

“Është koha që bashkësia ndërkombëtare ta mbrojë popullin serb me fuqinë e autoritetit të saj. Ne, si komunë, do të kemi takime me të gjitha institucionet kompetente që kujdesen për sigurinë dhe paraqesin shqetësimin tonë që kjo të mos kthehet në një incident më të madh”, tha Popoviq.

Më herët, për këtë stendë reagoi edhe drejtori i të ashtuquajturës zyrë për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Petar Petkoviq, i cili e cilësoi këtë si kërcënim të hapur ndaj serbëve dhe rrezik serioz për sigurinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *