Thaçi: Marrëveshja është rezultat i punës sime dy vjeçare me ekipin e Trump

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, nuk e ka përmendur me emër kryetarin e LV-së Albin Kurti por ka thënë se ata që kanë përmendur thikat mbi hartën e Kosovës, duhet të kërkojë falje për përhapje të lajmeve të rreme.

“Ata që kanë përhapur dezinoformata të tilla, lajme të rreme, duhet të kërkojnë falje. Ata që kanë thënë Kosovën e presin thika mbi hartën e Kosovës”, ka thënë ai.

“Kemi kërkuar gjithmonë që gjërat të lëvizin me dinamikën e SHBA-së dhe kjo ndodhi. Takimi ndodhi në Shtëpinë e Bardhë, ndodhi nën udhëheqjen e lidershipit amerikan dhe presidentit Trump dhe në vecanti i dërguari special Grenell. Atë që mund të them është se formalizimi që ka ndodhur në Shtëpinë e Bardhë është produkt i një procesi më shumë se dy vjecar edhe nga ime edhe me ekipin e presidentit Trump. Unë nuk kam qenë në momentet e fundit për të ditur se cka ka ndodhur konkretisht por insistimi ynë gjithmonë ka qenë për njohje reciproke”, ka thënë ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *