Bildt: Anulimi i vizitës nga kryeministri Hoti, fundi i takimit të planifikuar në Shtëpinë e Bardhë

Bashkëkryesuesi i Këshillit Evropian për Marrëdhëniet e Jashtme, Carl Bildt ka reaguar pas lajmit për anulimin e vizitës së kryeministrit Avdullah Hoti në Washington.

Bildt ka rishpërndarë postimin e kryeministrit Hoti për anulimin e vizitës në kryeqytetin amerikan, duke shkruar se ky është fundi i takimit të planifikuar në Shtëpinë e Bardhë.

“Ky është fundi i takimit të planifikuar në Shtëpinë e Bardhë për marrëdhëniet mes Serbisë dhe Kosovës”, ka shkruar Bildt.

Carl Bildt

@carlbildt

That’s the end of the planned White House meeting on relations between Serbia and Kosovo. https://twitter.com/Avdullah/status/1276026765127946240 

Avdullah Hoti@Avdullah

Due to the new developments in Prishtina as a result of the indictment submitted by the Specialized Prosecutor’s Office, I have to return to my country to deal with the situation.
I informed Ambassador Grenell that I could not attend the June 27 meeting at the White House.

See Carl Bildt’s other Tweets

Kryeministri Avdullah Hoti ka anuluar vizitën e planifikuar më 27 qershor në Washington D.C pasi Zyra e Prokurorit të Specializuar ka dorëzuar një aktakuzë kundër Presidentit Hashim Thaçi në Gjykatë Speciale.

Shefi i Qeverisë  ka njoftuar se ka informuar Emisarin Special, Richard Grenell për anulimin e vizitës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *