Kina zero raste me COVID-19, për herë të parë gati dy muaj

nuk raportoi asnjë edhe një rast të ri me për herë të parë në gati dy muaj.

14 rastet e reja janë të importuara ndërsa shtatë  ishin në Shangai, pjesa tjetër në provincën juglindore Guangdong.

Kjo shënoi herën e parë që Kina regjistroi zero  infeksione lokale që nga 16 dhjetori, duke treguar se masat e ndërmarrë nga autoritetet arritën të ndalonin përhapjen e sëmundjes më tej nga grupe të mëdha në provincën Hebei përreth Pekinit dhe verilindje të Heilongjiang dhe provincat Jilin.

 

Numri i rasteve të reja asimptomatike, të cilat Kina nuk i klasifikon si të konfirmuara me -19, u rrit në 16 nga 10 një ditë më parë, tha Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë në një deklaratë.

Numri i përgjithshëm i rasteve COVID-19 në territorin e Kinës është 89,706, ndërsa numri i viktimave  4,636. /abncews.al

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *