Chuck Norris, aktori që hoqi dorë nga karriera për t’i qëndruar pranë bashkëshortes së sëmurë

Aktori i famshëm amerikan, Chuck Norris, ka një karrierë të suksesshme pas tij, ndërsa hoqi dorë prej saj disa vite më parë vetëm për të qenë me gruan e tij të sëmurë, Gena.

 

 

“E gjithë jeta ime është përqendruar në bërjen e saj sa më të mirë. Andaj i dhashë fund karrierës time ”, kishte deklaruar 80-vjeçari në vitin 2017.

 

Norris foli në disa raste për mënyrën se si jeta e familjes së tij u përmbys brenda natës në 2013, kur Gina kishte marrë një injeksion para se t’i nënshtrohej një ekzaminimi me rezonancë magnetike për artritin reumatoid.

Ata besuan se ishte një injeksion banal, por reagimi i Gena më pas dhe ndërlikimet që pasuan treguan se ishte diçka shumë më serioze që në disa raste mund të kishte pasoja të qëndrueshme.

“Disa orë pas injeksionit, u ndjeva sikur i gjithë trupi im po digjet, sikur acidi të kishte kaluar nëpër të. Në fillim, e ndjeva vetëm në vende të caktuara, por vazhdimisht po përhapet. Pas kësaj, u shtriva në infuzion në shtrat për pesë muaj dhe më duhej kujdesi ditën dhe natën. Ai madje flinte pranë meje në shtrat dhe nuk u largua kurrë. Unë u luta që të jetoja në mënyrë që të mund të isha atje për fëmijët e mi”, kishte rrëfyer 58-vjeçarja dikur.

“Kam hequr dorë nga karriera ime e filmit në mënyrë që t’i përkushtohem Gena, e gjithë jeta ime është kushtuar mbajtjes së saj gjallë. Besoj se është kaq e rëndësishme ”, ka thënë Norris dhe ka theksuar se ata shpenzuan dy milionë dollarë për trajtimin e saj që kur u sëmurë.

Çifti ka treguar se për një kohë të gjatë nuk mund të pajtoheshin me faktin se një gjë rutinë në mjekësi mund të jetë aq e komplikuar sa që shkakton probleme të veshkave dhe dhimbje neuropatike.

Gjithashtu, analizat mjekësore dhe mjekët nuk mund të përcaktonin se çfarë saktësisht shkoi keq, dhe në fund, Gena vetë kuptoi se çfarë kishte ndodhur.

Ajo është e bindur se ishte helmuar me gadolinium, një substancë kontrasti e përdorur në injeksion, dhe madje ngriti një padi kundër kompanive që prodhojnë barna të tilla, duke kërkuar 10 milionë dollarë dëmshpërblim.

Familja Norris tregon se kompanitë duhet të paralajmërojnë pacientët për rreziqe dhe komplikime të mundshme.

“Ajo që i ndodhi Gina nuk mund të ndryshohet. Ne kemi luftuar për shëndetin e saj gjatë viteve të fundit dhe tani detyra jonë është të parandalojmë që kjo të ndodhë me pacientë të tjerë. Njerëzit duhet të jenë të vetëdijshëm se agjentët e imazheve me rezonancë magnetike mund të jenë të rrezikshëm. Nuk ka të bëjë me ndalimin e përdorimit të tyre plotësisht, por mjekët janë të detyruar të japin informacion të plotë”, ka deklaruar aktori për Washington Post.

Gena dhe Norris u martuan në vitin 1998 dhe kanë dy fëmijë – binjakët Dakota dhe Danila.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *