Pas kandidimit për deputete, Krasniqi-Goodman: Detyrë që nuk është e lehtë për mua

Vasfije Krasniqi-Goodman, gruaja e parë e cila foli publikisht për tmerrin e përjetuar gjatë luftës së fundit në Kosovë, do të kandidojë për deputete në zgjedhjet e jashtëzakonshme të 14 shkurtit në listën e Lëvizjes Vetëvendosjes.

 

 

Ajo është deklaruar për herë të parë pas kandidimit në listën e Vetëvendosjes për deputete.

 

Krasniqi-Goodman thotë se ia ka mësyrë ulëses në Kuvend për të përfaqësuar më aktivisht të mbijetuarit e dhunës seksuale të dhunës së fundit në Kosovë.

“Qytetarë të dashur të vendit tim! Asnjëherë në jetën time nuk e kam menduar këtë moment, madje as para pak ditësh, por sot është një moment i ri në jetën time, tani i kam vënë vetës një detyrë e që nuk është e lehtë aspak për mua. Siç edhe e keni kuptuar unë do të kandidoj për një ulëse në Kuvendin e Republikës së Kosovës në mënyrë̈ që edhe më aktivisht t’i përfaqësoj të mbijetuarat/it e dhunës seksuale nga lufta e fundit në Kosovë”, ka shkruar Krasniqi-Goodman.

Ajo thotë se përfaqësimi i kësaj kategorie do të jetë një sfidë për të meqë kërkon sforcim shpirtërore e emocionale, por thekson se do të punoj me dëshirën më të madhe për këtë.

“Përfaqësimi i një kategorie të tillë në tempullin e demokracisë̈ do të jetë sfidë dhe nder për mua, sfidë sepse kërkon sforcim shpirtëror e emocional, e nder sepse përmes këtij përfaqësimi unë do të punoi me dëshirën ma të madhe, dhe ju e dini përse! Këtë garë unë kam vendosur ta bëj duke hyrë në listën e kandidatëve për deputet në subjektit Vetëvendosje. Falenderoi secilin nga ju që në një mënyrë apo tjetër më keni mbështetur dhe më mbështesni. E juaja Buqja”, ka shkruar Krasniqi-Goodman.

https://www.facebook.com/bucha.krasniqi/posts/3189683207924905

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *