Shtyhet takimi i sotëm Kosovë-Serbi, BE-ja jep sqarim

Takimi i radhës ndërmjet Kosovës dhe Serbisë që ishte planifikuar të mbahej sot në , është shtyrë për një kohë të pacaktuar.

Shtyrja e këtij takimi ka ndodhur shkaku i situatës së krijuar nga pandemia e coronavirusit.

Kështu të paktën bëri të ditur të premten,  Përfaqësuesi Special i -së për dialogun -Serbi, .

Lajçak theksoi se çështja e Asociacionit nuk ishte në rend ditë. Kjo shkaku që, siç kishte thënë ai, njëra palë nuk është e gatshme të diskutojë rreth kësaj çështjeje.

Ndryshe BE nuk ka treguar datën se kur do jetë takimi i radhës mes Prishtinës e Beogradit.

dhe janë në bisedime për normalizimin e marrëdhënieve qysh në vitin 2011.

Procesi është zhvilluar gjatë gjithë kohës me ndërmjetësimin e BE-së dhe me mbështetjen e SHBA-së. Këtë muaj në Washington, dy palët kanë arritur një për normalizimin e marrëdhënieve ekonomike.tg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *