Sot bëhen 22 vjet nga vrasja e 11 anëtarëve të familjes Asllani

Më 26 gusht 1998, artileria serbe vrau 11 anëtarë të familjes Asllani në Rancë të Shtimes. Prej tyre, 8 ishin fëmijë të moshave të ndryshme dhe tri gra.

Në këtë ngjarje të dhimbshme kanë humbur jetën: Jalldyze Asllani (1934), Halide Asllani (1963), Ajshe Asllani (1971), Burim Asllani (1985), Lumnije Asllani (1986), Ejup Asllani (1988), Luljeta Asllani (1991), Shpend Asllani (1993), Xhafer Asllani, (1995), Antigona Asllani (1997) dhe Albiona Asllani (1998).

Atë ditë të kobshme në këtë fshat nga forcat serbe u ekzekutua edhe plaku 96-vjeçar Zeqir Asllani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *