Dorëhiqet kryeministri i Francës

Kryeministri i Francës, e ka paraqitur dorëheqjen e tij të premten, pas gati tre vjetësh.

Ndonëse Philippe konsiderohet më i popullarizuar sesa presidenti, partia në pushtet “La République En Marche” pati rezultate të dobëta në zgjedhjet e fundjavës.

Philippe e takoi presidentin dhe ata u pajtuan se qeveria do të japë dorëheqje, raporton BBC.

Presidenti Macron ka premtuar “shteg të ri”, në një intervistë të publikuar të premten.

Ai e kishte marrë pushtetin para tre vjetësh, por tani përballet me krizë ekonomike, pas pandemisë së koronavirusit. Është praktikë e zakonshme që një president në Francë ta zëvendësojë kryeministrin pas një mandate pesëvjeçar, në atë që njihet si “quinquennat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *